Meidän Polku

Rakkaudesta luontoon

Ajatus kyti 35-vuotta eri muodoissaan Vehun Paavolaan sijoittuvasta yrityksestä, ensin haaveilimme maatilamatkailusta, otimme selvää siitakesienten ja mesimarjan viljelystä 1990 luvulla, Tiinan vanhemmat eivät halunneet luopua tiluksista vielä silloin ja näin vuosikymmenet vierähtivät , tultiin 2010 luvulle.

Vanha pari myi tilukset pojillemme ja näin meille aukeni mahdollisuus unelmointiin, mitä voisimme Paavolassa tehdä, ettei tilan vanhat rakennukset tuhoutuisi ajansaatossa kokonaan.

Villisikojen , kuusipeurojen tarhausta ajateltiin, mutta kustannukset ja se ettei tilalla vielä silloin asunut kukaan meistä, sulki pois tämän idean.

Pellot kasvoivat komeata koivikkoa, samaan aikaan tulimme tietoiseksi, koivunmahlan käytön mahdollisuudesta ja villiyrtit, joita on valtoimenaan näillä mailla, laittoi miettimään hyödyntämis vaihtoehtoja. Tila haettiin heti luomuun.

Nyt ihmiset ovat heränneet siihen mitä kaikkea luonto voi meille tarjota, myös me koimme herätyksen ja mielenkiintomme kasvaa yhä edelleen erillaisiin mahdollisuuksiin toteuttaa uusia voimaannuttavia tuotteita, kokemuksia ja elämyksiä.

2018 tammikuussa perustimme perheyrityksemme, ja helmikuussa meillä oli hankittuna pari elintarvikekonttia, ja laitoimme hihat heilumaan, valmiit tuotantotilat olivat maaliskuun lopussa. Huhtikuun alku meni putkistojen rakentamisessa koivikkoihin, oli kylmää ja hauskaa puuhaa. Ja näin ensimmäinen tuotanokausi pääsi alkamaan ja tiesimme heti haluavamme tehdä paikallisista raaka-aineista makumahloja, joissa yhdistyvät hienot puhtaat marjojen, kasvien maut koivunmahlaan sekoitettuna. Tuotekehitys kiehtoo kovasti ja uusia tuotteita on tulossa.

Tarkoituksemme on restaroida vanha 1700- 1800 luvulta peräisin oleva päärakennus luontomatkailua varten. Haluamme tulevaisuudessa tarjota rauhaa, rentoutumista, luontolämyksiä retkien, kalastuksen, metsästyksen ja ruoan parissa. Ja mahdollisuuden päästä keväisin katsomaan, kuinka koivunmahla virtaa putkistoissa.